Минимални добиви плодове и зеленчуци за участие в обвързано подпомагане 2017-2020

МИНИМАЛНИ ДОБИВИ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ОБВЪРЗАНО ПОДПОМАГАНЕ В ПЕРИОДА 2019-2020 Г. 

ЗЕЛЕНЧУЦИ

ПЪРВА СХЕМА

Култури Добив (килограм/декар)
Кромид лук (зрял) 1 245
Чесън (зрял) 351
Картофи 1 990

Бюджет: 17 063 745 лв.


 

ВТОРА СХЕМА

Култури Добив (килограм/декар)
Главесто зеле 1 746
Моркови 1 243
Дини 2 487
Пъпеши 845

Бюджет: 6 426 070 лв.


 

ТРЕТА СХЕМА

Култури Добив (килограм/декар)
Домати 1 900
Краставици 2 075
Корнишони 1 900
Патладжан 1 898

Бюджет: 6 715 994 лв. 


 

ЧЕТВЪРТА СХЕМА

Култура Добив (килограм/декар)
Пипер 1 340

Бюджет: 4 619 358 лв.


 

ЗЕЛЕНЧУЦИ – ОРАНЖЕРИЙНО ПРОИЗВОДСТВО

Култури Минималендобивкилограм/декар Среден добив килограм/декар
Домати 7 200 17 000
Пипер 4 500 8 500
Краставици 8 100 25 000

Бюджет:  6 657 572 лв.


 

ПЛОДОВЕ

ПЪРВА СХЕМА

Култури Добив (килограм/декар)
Ябълки 1 191.4
Ягоди 498.0
Круши 592.2
Кайсии и зарзали 497.0
Праскови и нектарини 750.0
Череши 470.0
Вишни 371.8
Малини 330.0

Бюджет: 31 996 554 лв.


 

ВТОРА СХЕМА

Култури Добив (килограм/декар)
Сливи 624.6
Десертното гроздe 450.0

Бюджет: 7 167 291 лв. 



 

МИНИМАЛНИ ДОБИВИ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ОБВЪРЗАНО ПОДПОМАГАНЕ ДО 2018 Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО

Минимални добиви при оранжерийното производство през 2017-2020 г.

Минимални и средни добиви при оранжерийното производство през 2017-2020 г.

Минимални добиви на плодове за 2015 г. и предложението за промяна

Минимални добиви на плодове за 2015 г. и предложението за промяна през 2017-2020

Минимални добиви на зеленчуци за 2015 г. и предложението за промяна

Минимални добиви на зеленчуци за 2015 г. и предложението за промяна през 2017-2020 г.