„Хамлет“ днес и утре на Античния театър в Пловдив

афиш на "Хамлет"Две поредни представления на „Хамлет“ – тази и утрешната вечер, ще зарадват пловдивските театрали. Пиесата ще се играе на сцената, която заслужава – Античния театър. „Хамлет“ идва с четири награди „Аскеер“ и пет отличия „Икар“ и с целия си 80-членен екип от Народния театър „Иван Вазов“.

Името на режисьор Явор Гърдев  предполага неочакван прочит на най-популярната класика на Шекспир.

Представлението ще е от 20 часа. Билетите за двете вечери на побиращия 4000 души Античен театър могат да се намерят на касата пред общината и сайта на Народния театър.

По повод дните, в които ще се играе „Хамлет“ в Пловдив, директорът на „Сцена на кръстопът“ Стефан Данаилов изрази тази седмица нюанс на професионална ревност. „Хамлет“ в Пловдив“?, учуди се той. Първо – това не е каква да е пиеса, а „Хамлет“! После – на Античния театър! И то – представление на Народния театър точно преди откриването на „Сцена на кръстопът“! Като се върна в София, ще трябва да си поговоря с Павел Васев (директора на НТ)“, възкликна Данаилов.

„Сцена на кръстопът“ се открива на 10 септември в Дома на културата „Борис Христов“ с представлението на Пловдивския драматичен театър „Възвишение“.

Leave a Comment