Още веднъж – „Едит Пиаф“!

Елена-Мария Инфантино

Елена-Мария Инфантино като Едит

Втори спектакъл “Едит Пиаф” ще бъде изигран на сцената на Камерната зала на пловдивския театър на 16 септември. Големият зрителски интерес вика на бис международната актриса Мария-Елена Инфантино и нашия пианист Георги Славчев. Славчев е създател и на музиката на химна на Пловдив.

По повод 50-годишнината от смъртта на Едит Пиаф, която се отбелязва тази година, Инфантино и Славчев са подготвили уникален спектакъл. В него актрисата и пианистът представят музика, песни и текстове на френски, английски и български език.

Идеята за спектакъла се ражда в Бевърли Хилс Плейхаус. Тогава Мария-Елена за първи път се превъплащава в образа на легендарната френско „врабче“. След като свършва пиесата, режисьорът и нейн преподавател Хауърд Дойч заявява, че в първия момент не е успял да познае Мария-Елена. Това я провокира да заработи по този проект.

Мария-Елена Инфантино е международна актриса и певица, която изгражда образи на сцената на 5 езика. Завършва актьорско майсторство и пеене в известните театрални школи в Лондон (East 15, ALRA). Изявява се със соло изпълнение в Роял Албърт Хол, с гостуващата звезда Шърли Беси за 50-тата годишнина на Бийтълс. Мария Елена Инфантино е номинирана за най-добър чуждестранен изпълнител на Музикалните награди на Лос Анжелес за 2011 г.

Георги Славчев завършва най-престижните университети в САЩ и през 2005 г. получава докторска степен по музикални изкуства в Южнокалифорнийския университет (USC), Лос Анжелес. Той е лауреат е на многобройни международни конкурси, като концертната му дейност се разпростира на три континента. Славчев е също композитор на пиеси и саундтрака към филми. През 2010 г.  с оркестрацията си печели националния български конкурс „7/8”.

 

 

 

Leave a Comment