Влади Карамфилов: Като шофьор на линейка съм

Влади Въргала

Въргала в „Шменти-капели“

„В Киноцентъра има паразити, шири се соцбандитизъм. Има една комисия, която раздава пари и пред която и 3 милиона пъти да кандидатствам, няма да ми дадат“, каза днес от тв екрана Владислав Карамфилов – Влади Въргала. Той обвини комисията, която разпределя държавните субсидии за кинопродукции, в източване на сметките. „Знаете как се случва това – пишат се по-големи разходи или такива, каквито не съществуват.“ Артистът, който е продуцент, сценарист и актьор във филма „Шменти- капели“, не отрече, че си е ипотекирал апартамента, за да може да направи продукцията. Той се цитира, че когато изтеглил заема, заявил: „Ако спечеля – печелят всички, ако загубя, губя само апартамента си.“ „А какво се случи с апартамента?“, поиска да узнае водещият. „Е, загубих го“, усмихна се Карамфилов.

Авторът на „Шменти-капели“ смята, че официалните данни за посещаемостта на кинопрожекцията не са верни. „Води се, че са го гледали 170 000 души, а на мен и познати, и непознати ми казват, че са били по 2-3 пъти в зала заради филма. Кой лъже?“, попита актьорът.

Влади Въргала смята, че истинският критик на една творба е времето. Той си припомни, че наскоро, като гостувал в студиото на Денис Ризов, казал, че много съжалява за пропусната възможност големият Иван Андонов да се произнесе за лентата „Шменти-капели“. „Той почина, а аз толкова много го ценя! Така и няма да разбера какво мисли за моята творба“. Това казал в студиото Въргала, а на следващия ден му позвънила Люба, съпругата на Андонов, и му обяснила: „Иван го гледа и каза „Това е филмът!““.

Артистът сравни ситуацията с лентата по следния начин. „Приличам на човек, който си е закупил линейка, защото иска да помага на хората и да ги спасява. Стегнал я, сменил гумите, платил таксите. И ето че го повикали да отведе спешно в болницата една баба. Била зле, но човекът я откарал навреме и лекарите я спасили. Само че след това роднините на бабата били недоволни. Казали му: Да, добре направи с бабата, ама защо не премери кръвното на дъщеря й, защото и тя беше много зле!“

Leave a Comment