Зелената енергия – акцент на Есенния панаир в Пловдив

Намаляването на енергийните разходи на домакинствата и общините ще е водеща тема в Дните на зелената енергия, панаир Пловдивкоито ще се проведат в рамките на Международния есенен технически панаир в Пловдив. Той ще се състои от 30 септември до 5 октомври и в програмата му е включена национална конференция за зелената икономика. Изложители ще представят  технология за отопление на санирани панелни блокове само от слънцето, без използване на други източници, обзавеждане на домове и училища с пестеливи електроуреди, икономичен и чист транспорт, екологично офис оборудване. Котел, произведен в Полша с коефициент на полезно действие 92%, ще  дебютира на  българския пазар. Той има и втората горивна камера за въглища, дърва и талаш, с чиято помощ  работи дори при липса на пелети. Български изложител ще покаже отоплителна пейка, подов и стенен конвектор от ново поколение.

Деветата национална конференция, посветена на проблемите на климата, околната среда и зелената икономика, е насочена основно към подобряването на градската среда. Ще бъдат дискутирани сценарии за енергийното развитие на България при различни варианти за изменение на климата, както и възможността да се създават енергийни кооперативи и съвместни енергийни проекти. С кръгла маса „Енергийното развитие на България и общините – накъде?“ на 4 октомври ще завършат Дните на зелената енергия.

На ЕСЕН 2013. ще се представят фирми от 42 държави. Водещи компании са подготвили  експозиции с върхови разработки в областта на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта, автомобилостроенето.

 

Leave a Comment