Гимназисти ще карат практика в земеделското министерство

Греков в гимназията „Учениците, които завършват селскостопанските училища трябва да практикуват към службите в системата на Министерството на земеделието и храните. Това ще им даде възможност да работят в реална среда с бенефициенти, като приложат наученото от училище.“ Такова виждане изказа министър Димитър Греков пред учениците от Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ в Плевен.

Днес той бе на посещение в учебното заведение и видя обновения облик на гимназията,  на чиято сграда е направен ремонт със средства на Министерство на земеделието и храните.  Министър Греков разгледа класните стаи и поздрави учениците с началото на новата учебна година. „Тази гимназия са завършили агрономи, които в момента са на възлови места в управлението“, подчерта той.

Директорът на гимназията, г-жа Бисерка Илиева, благодари на проф. Греков за подкрепата и обясни, че от 10 години са очаквали тази инвестиция и са успели  да сменят дограмата на училището.

Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ е едно от най-старите професионални училища в страната. В него учениците се обучават в специалностите „Лозаровинарство“, „Растителна защита“, „Агроекология“, „Икономика и мениджмънт“ и други.

По-късно министър Греков се срещна със земеделски производители в Белене, където дискутира проблемите на земеделието в региона.

Leave a Comment