Граждани и бизнес се срещат, за да обменят проекти и идеи

сградата на съветниците в Пловдив

Борсата ще е в сградата на бившия Младежки дом в Пловдив идния понеделник

Трета по ред „Борса на проекти и идеи” в Пловдив ще се състои на 23 септември в Галерия Пловдив на ул. „Авксентий Велешки” № 20. На нея няма да се говори за пари, нито ще се търсят пари. Целта е да се обменят стоки, материали, оборудване, услуги, контакти, експертиза, доброволен труд, идеи за бъдещо сътрудничество. 

Борсата се организира от Фондация „Лале” и Община Пловдив в сътрудничество с Областен информационен център Пловдив, Регионална Занаятчийска камара Пловдив и Търговско-Промишлена Камара Пловдив. Тя заимства холандски опит, който се оказал успешен.

Гражданските организации, които ще се включат на борсата, са преминали през предварително обучение за ефективно сътрудничество с бизнеса. Те са подготвили интересни и разнообразни предложения.

Ползите за участниците в Борса са разнообразни – нови партньори, достъп до нови ресурси и мрежи от контакти, възможност за достигане до нови потребители, участие в развитието на местната общност, обществено признание.

Борсата се организира на доброволни начала с активното участие на хора и организации от различни сектори – местна власт, нестопански и стопански сектор, медии.

Leave a Comment