МС начело със З. Зиданова и Д. Греков влиза в Есенния панаир

Аграрното преструктуриране и новата Програма за развитие на селските райони сред акцентите в деловата програма

форум в панаираИнформационна среща  „Новият програмен период: възможности за бизнеса“ организира Министерският съвет в рамките на Есенния технически панаир в Пловдив. Тя е посветена на мерките, включени в оперативните програми „Иновации конкурентоспособност“,  „Развитие на човешките ресурси“,  Програмата за развитие на селските райони през периода 2014-2020 година.  Разяснения по тях ще дадат представители на министерствата на икономиката, на социалната политика и на земеделието. Срещата ще бъде открита от Зинаида Златанова, заместник министър-председател и министър на   правосъдието, в 11 часа на 1 октомври.

Същият ден ще се проведе семинар  „Европейски фондове за конкурентоспособност в България“, насочен към подготовката и изпълнението на проекти в областта на енергийната ефективност. Семинар за застраховане и финансиране на  бизнеса е подготвила  Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия за 2 октомври.

Национална конференция „Регионални стратегии за индустриално и аграрно преструктуриране“ ще се проведе на 4 октомври. Тя ще започне с приветствия на  министъра на земеделието и храните проф. д.с.н. Димитър Греков и областния управител на Пловдивска област Венцислав Каймаканов. Форумът събира  представители на браншови съюзи, държавната и областна администрация, научната общност, работодателски и  синдикални организации от Южен централен  район. Те ще обсъждат европейския и българския опит в перспективни бизнес проекти, Дунавската стратегия и  трансграничното  сътрудничество.  Включени са презентации  на Пловдивската индустриална зона, на проектите за изграждане на земеделско тържище и на регионален център за международна търговия в Пловдив, на успешни бизнес инициативи от Смолянска, Хасковска и други области.

Международният технически панаир ще се проведе  в дните от 30 септември до 5 октомври 2013 г., в него ще участват изложители от 40 държави.

Leave a Comment