Лиляна Павлова: Утре ще има горещ политически ден

Лиляна Павлова

„Утре ще има горещ политически ден“, обеща депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова тази вечер пред бТВ. Тя обаче отказа да разкрие сценария, по който ще действа партията в двата варианта – ако „Атака“ се върне в Парламента и ако не се върне.

Павлова започна разговора с изявлението, че ГЕРБ не се е отказала нито от дебатите, нито от вота на недоверие. „Вот ще има. Няма никакъв проблем ако сега не се състои, да се организираме и да го внесем пак“, каза енергично бившият министър. Павлова обясни днешната нерегистрация на партията и липсата на дебати за предстоящия вот, с това, че партийната група използва разрешени техники и тактики. „Днес доказахме кой е третият коалиционен партньор … и дори самият Станишев каза, че с този акт сме вдигнали цената на правителството“, заяви депутатът, намеквайки, че „Атака“ не подкрепя безвъзмездно управлението. Тя попита къде всъщност е „Атака“ след като информациите от Брюксел и от Европейската народна партия са, че групата на Волен Сидеров не е там.

Бившият шеф на МРРБ обясни, че от как съществува новото Министерство на инвестиционното проектиране е похарчило 1 174 000 лева без да функционира на практика. В същото време в страната са спрели инвестициите, строителствата, администрацията е в ступор, отнети са правомощията на общините да изпълняват инвестиционни проекти, ако те са за над 10 млн. лева. Министерството на инвестиционното проектиране не може да се оплаче от липса на седалище, тъй като му е предоставена безвъзмездно сградата на бившия Институт Сервантес, развенча друго оправдание Лиляна Павлова. През управлението на ГЕРБ месечният наем от постройката бил за 60 000 лева.

Депутатът от ГЕРБ смята, че партията има подкрепата на Реформаторския блок, но за предизборни коалиции не може да се говори. Според Павлова при следващите избори дясното обединение ще се яви самостоятелно, както и ГЕРБ, а за коалиция може да се мисли след това.

Leave a Comment