Бойко Борисов: Европа е зад мен

Станишев не може да е премиер първо, защото го е страх и второ, защото трябва да става рано

Бойко-Борисов„Тази седмица, когато Волен Сидеров и хората му бяха в Брюксел и чукаха по вратите на най-голямата партия – Европейската народна партия, лично Джоузеф Дол (председателят на парламентарната група на ЕНП в Европарламента) ми се обади. И не само той. Поне десет души ми позвъниха, за да кажат, че имаме пълната подкрепа като алтернатива, опозиция и бъдещ участник в управлението на страната.“ Това разказа Бойко Борисов вечерта от студиото на Нова телевизия. Той поясни, че появата на Сидеров и депутатите от „Атака“ в Брюксел е ужасила европейските политици. А с несъстоялия се вот на недоверие, ГЕРБ успяла да накара Европа да разбере, че българското правителство е заложник на националистическата партия на Волен Сидеров.

Борисов разкри още, че когато правителството на ГЕРБ подало предсрочно оставка през февруари, той получил „зверска критика от Брюксел“. И обратно – когато партията се върнала в Парламента, реакцията била положителна. „В момента европейските вестници пишат убийствени статии за България“, подхвърли експремиерът.

Според него между БСП и ДПС от една страна и Волен Сидеров от друга, има много силна договорка. „Атака“ ще подкрепя правителството докато то има мандат, категоричен е Борисов.

„Това е диктатура, не моето“, възкликна Борисов, като стана дума за сегашното управление.

Събеседникът каза, че ще се радва на успеха на партията, формирана от отцепници от ГЕРБ – Баста. Характеризира Мирослав Найденов като добър земеделски министър особено що се отнася до усвояването на средства от еврофондовете. Но направи забележка към него, че не може да говори срещу партията, чиито министър е бил в продължение на 4 години.

За Сергей Станишев лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че той не би могъл да бъде премиер по две причини.“ Първо, него го е страх, че ще се провали. И второ, трябва да става рано“, изненадващо подхвърли Борисов. „Ами да, успива се“, продължи бившият премиер. „Нали го видях как подтичваше по коридора в парламента, когато трябваше да се гласува вота“, доказа подозренията си Бойко Борисов. И допълни, че това не е нещо срамно, но все пак е факт.

 

Leave a Comment