1040 фермери с одобрени субсидии за сеитбооборот

1040 заявления за подпомагане по направление „Въвеждане на сеитбообращение за опазване на земите и водите“ от мярка 214 са одобрени, съобщават от фонд „Земеделие“. От всичките кандидати,Държавен земеделски фонд 153 ще бъдат проверени допълнително.
Към настоящия момент на адресите за кореспонденция, посочени в заявленията за подпомагане, се изпращат уведомителни писма до всички кандидати по мярката.
Фонд „Земеделие” напомня на кандидатите по направлението, че заедно със заявлението за подпомагане през втората година (2014-та година – за одобрените за първи път през 2013) трябва да бъде представен и анализ на почвени проби за декларираните парцели. На базата на този анализ следва да е разработен план за балансирано торене, който да е заверен от дипломиран агроном. С цел облекчаване на земеделските стопани, не е задължително почвените проби да се извършват от акредитирани лаборатории, като заверката от агроном се приема за достатъчна. Резултатите от почвените проби и планът за балансирано торене трябва да бъдат представени във вид на таблици, които да съдържат някои задължителни данни.
Вижте как тук: ДФЗ

Leave a Comment