Малко търпение и … на 22 ноември тръгват „Игрите на глада II“ и „Хобит II“ (видео)

На 22 ноември пускат в българските кина втората част от трилогията „Hunter games“ по романа на Сюзън Колинс („Игрите на глада – Възпламеняване“). На 13 декември пък, като предвкусване на Коледата, излиза вторият филм „Хобит“ по Дж.Р.Р. Толкин.

И двете ленти се чакат с нетърпение от хиляди у нас и милиони по света. И двата сюжета са брилянтно увлекателни и преразказани с любов от майстори на киното.

Първата част на екранизирания роман „Игрите на глада“ се появи в края на март 2012 година. Режисьорът Гари Рос вкара в играта не особено познатата Дженифър Лоурънс в ролята на Катнис Евърдийн, на която партнират Лиъм Хемсуърт, Уди Харелсън, Доналд Съдърланд и други.

„Хобит“ пък попадна в ръцете на Питър Джаксън, естествено. Човекът, който направи „Властелинът на пръстените“ и го превърна в един от най-гледаните филми на века. И да не си беше признал, то се вижда с просто око, че Джаксън просто е луд по Толкин. Най-хубавото е, че се е случил и талантлив. Човек би си помислил, че се е захванал с режисура само и само да пресъздаде невероятния свят на писателя със средствата на киното.

Още малко … и си там – 51 дни до „Игрите“ и 72 до „Хобит“.

Вижте трейлърите:

Leave a Comment