37 фирми представят храни на панаир „Ануга“ в Кьолн

панаир Ануга37 български фирми ще представят родни хранителни продукти на международния панаир в „Ануга“ в Кьолн от 5 до 9 октомври. На 8 октомври зам.-министър Бюрхан Абазов ще открие бизнес форума „Българската хранително-вкусова промишленост –традиции, качество и възможности за партньорство”. Събитието ще се проведе в рамките на панаирната програма в германския град.

Страната ни ще участва с два национални щанда, на които нашите производители ще презентират месни и рибни продукти, шоколадови и захарни изделия, консерви, мляко и млечни продукти и безалкохолни напитки. За първи път български билки, подправки и мед от сертифицирани производители ще бъдат представени на тазгодишното изложение.

Участието на българските фирми се организира по проект на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, финансиран по Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г.

Международното изложение „Ануга” е най-голямата и престижна изложба в света  в областта на хранително-вкусовата промишленост. Тя се провежда от 1924 година веднъж на две години. В тазгодишния панаир ще вземат участие над 6 500 фирми от 100 държави.

Leave a Comment