Китайски инвестиции в проект – за трактори, за фуражи, за кисело мляко

Срещата между Греков и Дзинхуа

Срещата между Греков и Дзинхуа

Смесена комисия между китайски експерти и специалисти от МЗХ ще разработи в детайли конкретни възможности за сътрудничество между двете държави с сферата на земеделието. За това се разбраха днес аграрният министър Димитър Греков и посланикът на Китай в България Вей Дзинхуа. В бъдещата комисия ще бъдат включени и представители на браншовите организации, за да има добра комуникация с производителите.

Сред проектите, които ще се разработят, са изграждането на предприятие за производство на кисело мляко и експортът на вино, биопродукти, храни за деца, етерично-маслени култури, месо и минерална вода.“ Имаме вече заявен интерес за сглобяване на трактори и за изграждане на фуражен завод”, посочи министър Греков. „Ако досега разговорите с Китай са били по-скоро общи, то оттук нататък те продължават с конкретика, което е важна стъпка за осъществяване на поставените цели между двете държави“, заяви той.

Министърът и посланикът обсъдиха още тютюнопроизводството и износът на ферментирал и неферментирал тютюн като нова насока на съвместната работа между Китай и България.

Leave a Comment