Наши производители в Москва на панаира „Златна есен 2013 г.“

За пръв път участваме с български щанд на този селскостопански панаир, който привлича фермери от над 20 държави

панаир "Златна есен" в МоскваБългарски щанд със селскостопанска продукция ще има за пръв път на селскостопанския панаир в Москва „Златна есен 2013“, съобщи Ивайло Тодоров, изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България. Изложението се открива днес и ще продължи до 12 октомври. То е 5-то поред издание. „България за пръв път участва с национален щанд на изложението. В не толкова далечното минало страната ни имаше силни позиции на пазарите в бившата СССР. Тези традиции трябва да бъдат възстановени и несъмнено присъствието ни тук е изключително полезно както за земеделието, така и за хранително-вкусовата ни промишленост“, каза Ивайло Тодоров, който ще представи АЗПБ в руската столица.

Тази година в „Златна есен“ участват компании и организации от 23 страни, а Русия ще бъде представена от повече от 50 области и републики. За пръв път партньор в панаира е чужда държава – Холандия. Ежегодно изложението събира повече от 2000 изложители на обща изложбена площ от над 70 000 кв. м. Миналогодишното издание е посетено от около 100 000 души от над 60 различни държави, като 90% от посетителите са специалисти в аграрния сектор.

Изложението е разделено на няколко специализирани секции – „Регионите на Русия“, Селскостопанска техника и оборудване за селското стопанство – Agrotech Русия“, „Животновъдство и оборудване за животновъдни стопанства, ветеринарна медицина и фуражи“, „Продукти за растителна защита“, „Енергийна ефективност и алтернативни източници на енергия.“

„Тук имаме възможността да „сверим часовниците си“ с най-новото, актуално и полезно в земеделското производство. Тези дни ни предстоят много бизнес срещи и мероприятия и очакваме да създадем много полезни контакти, които ще отворят за българските производители вратата към този необятен руски пазар“, допълни още изпълнителният директор на АЗПБ, Ивайло Тодоров.

Leave a Comment