Във Facebook: И Оскара отива при …Ахмед Доган

Фейсбук светкавично реагира на горещата новина на деня – опитът за атентат срещу Ахмед Доган, със … колаж. Елегантен, усмихнат, щастлив, лидерът на ДПС държи статуетката на Американската филмова академия.

Не само в социалната мрежа, но и в медийното пространство се появиха слухове, че атентатът е инсинуация. Ахмед Доган винаги си е падал по ефектите. Той се изразява ефектно, а често и ексцентрично. Негов патент е изразът „Депесарски шут“. Той написа писмо до „Мадам В.“, публикувано в няколко издания, с което разказа играта на журналистката от „Труд“ (а сега в „Преса“)  Валерия Велева. А поводът за него беше публикация на Велева след мистериозното  самоубийството на началника на кабинета на Доган Ахмед Емин. Доган активно се включи в провала на БСП на предишните парламентарни избори, като заяви на среща с активисти, че той разпределя къде и при кого да отидат парите от европрограмите. Помните, че получи огромен хонорар от „Цанков камък“ в размер на 2 милиона лева като консултант, нищо, че

Доган като Нео

Доган като Нео от „Матрицата“

по образование е философ.

Всичко това говори за оригинален и жив поглед към живота на един философ-изюзионист. Затова и никак не са малко изказванията, че атентатът всъщност е поредното шоу на Доган. Но каква е целта му? Е, това още е неясно.

Втора идея от народното творчество: Ахмед Доган като Нео от „Матрицата“. В края на втората „Матрица“ Киану Рийвс е спипан от агент Смит, който изпраща срещу него стотици куршуми. Нео протя ръка и ги спира. Беше един от многото впечатляващи кадри в кино шедьовъра.


И още нещо: един майтапчийски намек, че в НДК се е разиграл сценарий в стил Агата Кристи.

Leave a Comment