Бареков дръпна генерал от ГЕРБ и юрист на Кунева

Стамболийски е моят идеал, каза журналистът

Посрещане

Николай БарековБукет хризантеми и гайда от Забърдо посрещнаха днес Николай Бареков на път за пресконференцията в Пловдив, която той свика. Гайдарят бе на линия по заръка на кмета Валентин Черпоков. Доволен, усмихнат и наперен, ръководителят на „България без цензура“, услужливо даде на фотографите секунди да го нащракат в анфас, както отвън, така и вътре в залата на извленията.

Новината

Новината, която Николай Бареков поднесе, бе, че си взима ген. Димитър Цветков от ГЕРБ. „Аз запознах преди години генерала с другия генерал – Борисов“, уточни доскорошният директор на ТВ7, а днес вече политик. Той уточни, че познава военния от авиацията Цветков още от казармата, където е бил под негово командване. Димитър Цветков бе зам.-кмет от ГЕРБ при мандата на Славчо Атанасов, а досега бе зам.-председател на ОбС в града. Неговото име бе спрягано и за поста областен управител, след като Здравко Димитров стана депутат от ГЕРБ.

Вторият човек до Бареков – юристът Дяко Дяков, пък напуска движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева. Дяков, който се пада и роднина на Бареков по линия на съпругата му, преди това е бил от основателите на младежкото СДС в Пловдив.

Заканата

Отдясно на Бареков - ген. Цветков, отляво - Дяко Дяков

Отдясно на Бареков – ген. Цветков, отляво – Дяко Дяков

Поне 10 човека още от ОбС на Пловдив подкрепят Бареков. Той ги е помолил да помагат на ген. Цветков в общинските дела. „Те имат друг път и ще си останат в партиите, които представляват“, каза водещият на „България без цензура“. По негово мнение ГЕРБ мощно се разцепва и нищо не може да спре този процес. „Моите врати са отворени за всички членове на партията на Борисов, стига те да са чисти хора. Тоест, да не са участвали във вземането и изпълнението на лоши политически решения“, заяви Бареков. После добави, че и хора от други партии могат да се присъединят към „България без цензура“.

Офис и финансиране

„Другата седмица ще открием и офис на ул. „Отец Паисий“ (в суперцентъра на Пловдив – б.р.), информира Бареков. В него ще работят юрист и административен секретар. Те ще посрещат гражданите и ще откликват на сигналите им.

На въпрос на „АгроПловдив“, кой финансира разходите на офиса, Николай Бареков поясни, че първоначалното му намерение било да плаща от своя джоб наемите в градовете. „Тъй като аз съм богат човек“, вметна той. После обаче се оказало, че във всеки град има по няколко бизнесмени, които са изразили готовност да подпомогнат финансово делото му. Решил е да разкрие 20 офиса из страната.

Кметът Иван Тотев – под мониторинг

Комисията за конфликт на интересите в момента не работи заради случая с „тефтерчето на Златанов“. Но когато отново влезе в кондиция, Бареков ще поиска кметът на Пловдив Иван Тотев да бъде поставен под мониторинг. Водещият уточни, че има и подаден сигнал в прокуратурата срещу Тотев. Причината: В момента строителната фирма ГБС – Пловдив изпълнява обществени поръчки за над 10 милиона лева в града. В същото време, компанията е строила и допълнително крило на хотела, чиито собственик е майката на Тотев. Оказало се, че кметът (фамилията му?) дължи 717 000 лева на ГБС заради частното строителство на къщата на кмета и хотелското крило, които са извършени през 2011 г. „За мен Тотев е в тотален конфликт на интереси и ще си понесе последствията от това“, закани се Николай Бареков.

Еуфория! Спасение! Наказание!

Още в началото Бареков обясни, че като вижда еуфорията, с която го посрещат из страната, започва да се плаши. Причината за топлите чувства на хората към него е в това, че те го разпознават като субект, който защитава техните интереси. По-нататък новият политик разви генерални линии във виждането си за управление на България. „Ще вземем пари от богатите и ще ги вкараме в социални програми, за да ги дадем на бедните.“ Той уточни, че богатите са наясно с това виждане и са готови да се разделят с част от богатството си, защото те така или иначе досега са давали средства, принудени от рекета на политиците.

По този въпрос Бареков вметна, че в годините на управлението си, Бойко Борисов бил получил милиарди чрез изнудване. Оттам той се прехвърли и на друга точка от програмата си: НАП ще направи тотална ревизия на всички политици, които до момента са били в управлението на страната. Разбира се, данъчните първо ще изровят всичко, което може – „до последната лъжичка“, от състоянието на Бойко Борисов. („Така както НАП ме проверяваше и мен пред февруари, когато показах окървавените лица на протеста“.)

Никой друг, само аз 

В момента нито един политик в страната не може да събере толкова хора на площадите и в залите, колкото събирам аз“, похвали се Николай Бареков. Той спомена, че в Двореца на спорта във Варна, влезли 4000 човека. А концертът, организиран от Спас Гърневски и ГЕРБ в Пловдив тази седмица събрал едва 250 души.

„Четирите партии в парламента няма да пуснат лесно кокала, подготвили са 100 милиона за евроизборите. Аз обаче ще вкарам между 2 и 4 евродепутата със сигурност. Мен ме подкрепят лекари, юристи, военни, социално слаби граждани“, изброи Бареков. Ако спечелим на изборите за Европейски парламент обещавам да поискам предсрочни парламентарни избори“, заяви той. Бареков е уверен, че след като мине следващия вот, в Народното събрание ще има 120 депутата от неговата партия.

Аз и Александър Стамболийски

На въпрос на „АгроПловдив“ има ли български политик, който си е заслужил уважението на Бареков, той отговори, че от новото време такъв няма. Но от по-преди изключително уважава Александър Стамболийски. Причината – и двамата са се издигнали от низините. Стамболийски – от Дуранкулак, Бареков – от микрофона.

Още по темата: Рожден ден на премиера Бареков

 

 

11 Comments

  1. пловдивчанка каза:

    Най-накрая един свестен коментар…

  2. страшимир каза:

    Абе вие луди ли сте! Бареков е слънчоглед. Който е по-силен, той е негов! Бареков е проекция на Цветан Василев. Я се осъзнайте

  3. Iliana Ivanova каза:

    Честните и конструктивни личности все повече разбират къде е истинското им място- в народното движение на Бареков.

  4. Българин каза:

    Когато се обединят идеи и мисъл, а не партийни структури, има шанс да се направи нещо

  5. Българин каза:

    Бареков можеше просто да направи коалиция, но явно не това е целта му. Коалициите са безпринципни съглашения. Нужни са хора, а не партии

  6. евала каза:

    хората се усетиха и затова отиват при Бареков.Нормално е за политици,които мислят за народа

  7. Eva Petrova каза:

    Накрая ГЕРБ ще загубят и последните си качествени хора, които са имали. Браво на генерала добър избор, знае къде да отиде

  8. Evines каза:

    Наистина никой друг политик не събира толкова хора на площадите както Бареков го прави напоследък.
    Хората имат нужда от това.
    Затова и такива знакови фигури като ген.Цветков се присъединяват към Бареков.

  9. linc каза:

    То беше ясно, че щеше да почнат да бягат към него.

  10. Ана каза:

    Правилно са се ориентирали! Успех!

  11. W каза:

    Не съм изненадан!

Leave a Comment