Военните взели 13,6 млн. лева бонуси

За големи постижения и високи успехи през изтичащата 2013-а година армията си е раздала допълнителни финансови възнаграждения в размер на 13.6 млн. лв. Това са заявили пред в. „Труд” от военното ведомство. Служащите в българската армия най-вероятно вече са изхарчили раздените бонуси, тъй като са ги получили към заплатите си за октомври.

Военните взели 13,6 млн. лева бонуси

Военните взели 13,6 млн. лева бонуси

Воeнният министър Ангел Найденов е обосновал решението си за допълнителните пари с големите успехи и много добри резултати на войниците през 2013 година. Той е подписал указанието за бонусите още на 11 октомври. Средствата били икономисани от празните щатове в армията, които са около 3000.

Всички служители и военни са взели бонуси в размер не по-малък от 250 лв. и не по-голям от половината от месечната заплата. Най-високият взет финансов бонус е бил 800 лева, а най-ниският – 360 лева, в повечето случаи за служители в министерството. Административните шефове са получили финансова инжекция в размер от 550 до 600 лв.

От бонуси са били лишени хората, които не са били на служба най-малко 2/3 от работните дни за съответния период. Дисциплинарно наказаните също са били лишени от допълнителни финансови постъпления.
Коментарът на министър Найденов по повод бонусите е, че някои други министерства си раздавали неколкократно през годината допълнителни възнаграждения, но това ко знае защо не се коментирало в обществото.

Leave a Comment