5 ноември: Световен ден на мъжа

На 5 ноември се чества световният ден на мъжете. 99.9% от тях сигурно не знаят това, но според Уикипедия днес е мъжтехният ден.

Мъжете на земята са с 57 милиона повече от жените по данни на световната статистика от 2010 година. Има обаче държави като Русия, например, където от Втората световна война насам броят им все още не може да се изравни с този на жените. Като цяло обаче в света се раждат повече мъже, а в състояние на световна война, те рязко намаляват.

Мъжете нямат особена нужда от специален празник за тях, защото както дон Хуан (Карлос Кастанеда) казва „в един момент сме се изхитрили и сме взели властта“. Само до преди по-малко от 100 години, жените по света не са имали право да гласуват, като в някои държави още е така, да се образоват, да заемат обществени длъжности. А това със сигурност е утвърждавало лидерската позиция на мъжете в света. Дори и сега, когато все пак има жени, които са начело на държавите, техният брой е незначителен спрямо този на мъжете водачи. И това се отнася не само за държавите, но и парламентите, за бизнес компаниите, за кметските позиции в населените места и т.н.

Ако потърсите информация кой управлява света, ще се появят множество разработки за конспиративни общества, в които участват президенти мъже, милиардери мъже, банкери мъже, учени мъже и въобще единствено и само мъже. В повечето от „тайните правителства“ участието на жени дори е забранено. При нобеловите награди е същото. От около над 800 раздадени такива досега, едва трийсетина жени са отличени с този приз. В повечето случаи те са взели Нобела за мир и за литература, като сред изключенията е френският химик и физик Мария Кюри, която е получавала два пъти отличието. В граматиката дори се е наложило използването на мъжки род при заемане на длъжности – в професиите, в политиката, дори когато зад поста стои жена.

Ето и някои афоризми за мъжете:

„Никога не съм мразила толкова силно един мъж, че да му върна диамантите“ — За За Габор

„Всички мъже са слаби, а най-слаби от всички са джентълмените“ –  Маргарет Тачър

Мъжете прекарват живота си далеч по-добре от жените. Те се женят по-късно, освен това си отиват по-рано“ —  Хенри Луис Менкен

 

2 Comments

  1. llauoykcuf каза:

    Чие мнение е, че са правилни несъгласувани педерастии като „френският химик и физик Мария Кюри, която е получавала“ при наличието на думите „физичка“ и „химичка“???

  2. Ru каза:

    В коя уикипедия го видяхте това, че нещо май не е точно така.

Leave a Comment