Туроператорите заляха пазара с евтини оферти за Нова година

Туроператорите започнаха традиционните записвания за пътуванията по празниците. Туристическите сайтове вече са пълни с оферти last minute за Коледа и Нова година. Най-евтините предложения са за близките около нас дестинации – Гърция и Турция. Там пакетните цени тръгват от 225 до 300 лева.

Туроператорите заляха пазара с евтини оферти за Нова година

Туроператорите заляха пазара с евтини оферти за Нова година

Прави впечатление, че тази година офертите излизат малко по-рано от предходната, което означава, че българинът вече се е научил да планира празниците си по от рано, а не в последния момент както правеше често преди.
Най-предпочитана си остава Гърция и предложенията за прекарване на коледните и новогодишните празници са най-много. Цените са доста поносими и за три дни на Халкидики например за две нощувки със закуска и богата трапеза в новогодишната нощ ще ви струва 225 лева. Малко по-скъпо е, ако в офертата са включени и различни екстри като СПА процедури в хотела. За три дни на по-луксозно място трябва да се бръкнете с близо 290 лева.
Турция е втора по предпочитание за прекарване на празничната нощ. По-дългия път оскъпява офертите до към 300 лева за две нощувки със закуска и празнична вечеря, но и там е по джоба на повечето българи.
Тази година са се увеличили и офертите за пътувания по празниците до Сърбия и Македония. Ако решите да празнувате в Белград, за три дни с включен транспорт, закуски на шведска маса, стандартна вечеря, богата новогодишна трапеза и пиене на корем, трябва да платите между 450 и 470 лв.
Западно европейските дестинации като Прага, Рим и Париж държат първенство сред желаещите да пътуват със самолет. Цените тръгват от 990 лева за Рим и стигат до 1100 лева, в които са включени 4 нощувки, транспорта – самолетни билети и летищна такса, закуска, празнична вечеря и турове с екскурзовод.

Leave a Comment