Животновъдите блокират утре Капитан Андреево, протестът се разраства

Полковникът преговаря с животновъдитеУтре, 8 ноември, животновъдите ще блокират контролно-пропусквателния пункт при Капитан Андреево. Сборният час ще е 11. Това съобщиха вчера след неуспелия протест на автомагистрала „Тракия“ организаторите.

Фермерите не успяха да договорят очи в очи новия протест, тъй като жандармерията разби групата им при бензиностанция на магистралата. Протестиращите бяха спрели там, за да избегнат глоби за неправилно спиране в аварийната лента на аутобана. Когато решиха да напуснат бензиностанцията, полицията започна да пропуска колите през пет минути. Това накъса целостта на групата и постави края на опита за протест.

Бойко Синапов съобщи, че след вчерашните действия на полицията, възмущението на фермерите неимоверно е нараснало. Снощи и от „Протестна мрежа“ изразиха подкрепа за животновъдите. Зеленчукопроизводители и пчелари също са обявили, че стоят зад фермерите. От Асоциацията на зърнопроизводителите (НАЗ)също излязоха с декларация в подкрепа на животновъдите и на протестиращите студенти миналата седмица. Асоциацията на земеделските производители пък подкрепи вчера исканията на  НАЗ за обратното начисляване на ДДС.

Leave a Comment