Бареков се закани да окупира президентството

Лидерът на движението „България без цензура“ Николай Бареков се закани, че ако не бъде допуснат до свикания днес от президента Консултативен комитет по национална сигурност, ще окупира президентството. Окупаторите щели да допуснат в редиците си само онези политически сили, които смятали, че могат да допуснат.

Бареков се закани да окупира президентството

Бареков се закани да окупира президентството

Президентът Росен Плевнелиев свиква днес от 14,00 ч., заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на президента.

По повод изявленията на Бареков, президентът е заявил, че има правила, които трябва да се спазват. По думите му нацията може да бъде сигурна, че българският президент ще уважава правилата, а правилата казват кои са поканени и кои имат право да присъстват на консултативния комитет.

Съгласно Закона за Консултативния съвет за национална сигурност Съветът се председателства от президента, а заседанията се водят при закрити врата. За членове на КСНС законът определя: председателя на Народното събрание, министър-председателя, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, председателя на Държавната агенция „Национална сигурност“, началника на отбраната и по един представител от всяка парламентарна група.

Доклади на днешния консултативен комитет са поканени да изнесат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председателят на ДАНС Владимир Писанчев и директорът на НРС Драгомир Димитров

Темата на заседанието е „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България – състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване“.

Leave a Comment