Тренчев: „Икономическото състояние на България се заключва в простия извод – „пари няма“

Поради силно намалените приходи, социално-икономическото напрежение ще се покачва до степен, в която да мотивира хората и те да излязат на протест. Това заяви лидерът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев в сутрешния блок на bTV по повод вчерашния митинг на КНСБ.

Тренчев: „Икономическото състояние на България се заключва в простия извод, че „пари няма"

Тренчев: „Икономическото състояние на България се заключва в простия извод, че „пари няма“

Тренчев обясни защо неговата синдикална организация не се е присъединил към този митинг. Синдикалистът не виждал защо да се договаря предварително с този, срещу когото протестира. По този начин той разкритикува президента на КНСБ Пламен Димитров, за това, че се е срещал с представители на управляващата коалиция и правителството.

Според лидера на КТ „Подкрепа“ истината за икономическото състояние на България се заключва в простия извод, че „пари няма“. Това е аргументът за въвеждането на необлагаем минимум за работещите на минимална заплата.

Според идеята на кабинета „Орешарски“ през 2014 г. хората, които получават до 340 лв. няма да плащат данъци на хазната. Те всъщност ще плащат 10% данък върху доходите си, но ще си получат обратно платените суми през 2015 г., след като подадат данъчна декларация.

Това, по думите на Тренчев, е възможно най-сложната формула и тя категорично не е била съгласувана с „Подкрепа“. Те предлагат да има необлагаем минимум, а ако получаваш малко повече – да се облага само горницата.

Според Тренчев истината е много проста – няма пари, просто няма пари и сега „да вземем парите, после ще ви ги върнем”, разкритикува той правителството, но призна, че ако се въведе необлагаем минимум, гражданите ще почувстват облекчение.

По думите на синдикалиста се прави една много сложна маневра, за да могат да се съберат пари. Според него правителството иска да направи добро впечатление в бъдеще време и това е тъжната истина, но управляващите не желаят да я кажат открито.
В България вече няма какво да се разпределя. В момента тече тежка битка за преразпределяне. Има два по-големи олигархични кръга – те бутат напред политически лидери, които пък бутат свои симпатизанти, е категоричен Константин Тренчев.

Според президента на КТ „Подкрепа“, ако правилата останат същите, който и да дойде, ще работи по същия начин. Затова от синдиката настояват за предсрочни избори, свикване на Велико народно събрание и възможност за промяна на правилата.

Leave a Comment