Собственикът на „Петрол“ Илюмжинов: Вчера говорих с баба Ванга

Милиардерът е будист и вярва в безсмъртието на душата

Кирсан Илюмжинов„Вчера говорих с баба Ванга. Аз често говоря с нея.“ С тези думи мажоритарният собственик на „Петрол холдинг“ и бивш президент на Калмикия Кирсан Илюмжинов, смая зрителите на bTV тази вечер. Милиардерът внесе пояснения, като добави, че е будист и според религията си вярва, че човек не умира истински, тъй като душата му продължава да живее.

Илюмжинов разказа, че вчера налял чаша вода на баба Ванга, която познавал от много години. Обясни, че пророчицата му е подарила две чаши и кана за вода. Веднъж отишъл при нея в Рупите и бил много зажаднял, но не поискал вода, за да не я притеснява. А Ванга му каза: „Пий де! Нали си жаден!“ А после добавила, че ще му подари една чаша, за да има откъде да пие, когато тя си отиде. След това се сетила, че когато се пресели в другия свят и на нея ще ѝ се допива и му подарила още една чаша, в която да ѝ налива вода. След това ѝ хрумнало, че за да се налеят двете съдини ще е необходима и кана. Така че Илюмжинов си тръгнал от нея с цял сервиз за вода.

Той си припомни как Ванга му е предсказала, че два пъти ще бъде президент. „Изобщо не ѝ повярвах“, припомни си бизнесменът. През 1993 г. обаче бил избран начело на Калмикия, а след две години станал и президент на Световната шахматна федерация. Още през 1994 г. той удостоил нашата пророчица със званието „Почетен гражданин на Калмикия“.

Кирсан Илюмжинов разказа, че веднъж, когато благодарил на Ванга за помощта, която му оказала и я попитал какво да направи за нея, тя отговорила: „Ти не си на мен задължен, защото след време ще помогнеш на България.“

Leave a Comment