Устата на контрапротеста Нина Гергова ще кове закони за културата

Нина ГерговаУстата на контрапротеста Нина Гергова ще кове закони. Тя вече е съветник по въпросите на културата и е включена в Работната група, която ще изработва проект за изменение и допълнение на Закона за паметниците на културата. Списъкът на членове на групата е качен в http://noresharski.com/

Срещу името на Гергова като професионалната характеристика пише: “Коалиция на протеста” и “ГИ за нов обществен договор”.

В групата специалисти е и още един виден контрапротестър – Стилиян Иванов. Той представлява отново иницитивата за нов обществен договор, но заедно с нея и Фондация за подпомагане жертвите от престъпления и борба с корупцията.

По информация на Антиправителствената информационна служба участието в работната групи не се заплаща, но се покриват командировъчни и други разходи, както и могат да бъдат задавани задания на участниците с цел подпомагане на работата на групата.

Нина Гергова е завършила Великотърновския университет и се занимава с недвижими имоти и консултации. Тя беше сред хората, които нахлуха в окупирания Софийски университет, късаха плакатите „Окупация“ и се опитваха да разбият вратата. Самата Гергова взе участие в атаката само вербално.

Днес във Фейсбук страницата си тя коментира празника на Софийския университет, като изразява мнение, че ректорът проф. Иван Илчев е трябвало да си подаде оставката, тъй като той единствен не е успял да се справи и „застана на страната на беззаконието и малцинството“.

Leave a Comment