Кръгом за газовите уредби – не е нужен нов талон

Петър МутафчиевНе е нужно собствениците на автомобили с газови уредби да сменят талоните си до 1 март 2014 г., обяви депутатът от БСП и бивш транспортен министър Петър Мутафчиев. Промяна в талона може да има при смяна на собствеността на автомобила или на регистрационния му номер.

Депутатът призова собствениците на коли с газови уредби да не създават паника, да не чакат на опашки за смяна на талоните. Който има документ за монтаж на газовата уредба от сервиза с номера на бутилката, никой няма да бъде санкциониран за това, че в талона му не е вписано, че монтажът е бил преди март 2014 г.

От 1 март 2014 г. за поставянето на всяка една газова уредба на автомобил, който не е пригоден за газ, ще е необходима промяна в талоните. За целта уредбите ще минават първичен преглед в акредитираните пунктове за годишни технически прегледи. Там те ще получават талон за техническата годност на уредбата, след което трябва да впишат промяната в талона на автомобила.

Само преди три дни бе съобщено, че според нова наредба, съобразена с европейските изисквания, всички собственици на автомобили с уредби на пропан-бутан или метан трябва да сменят талоните си до 1 март. Това предизвика остро недоволство сред около 1 милион шофьори, които се движат с тези горива.

Leave a Comment