Среща с фермерите на Пазарджик за пазарното планиране

На 4 декември в Пловдив ще има лекция за грижите в младите овощни градини

книгиКак фермерите да планират стопанствата си така, че да са ориентирани към пазара? Това е темата на информационната среща, която ще се проведе в петък, 29 ноември, в Пазарджик. Събитието е организирано от Селскостопанската академия и Националната служба за съвети в земеделието и ще се проведе в сградата на Областната управа. Експерти от Института по аграрна икономика (ИАИ) ще запознаят фермери с планирането на пазарно ориентираните земеделски стопанства. Лектор ще е доц. Димитър Николов от ИАИ.

Експертите от Териториалния областен офис на НССЗ в Пазарджик ще представят документите, сроковете и декларациите на земеделските стопанства на одобрени по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране“ от ПРСР.

В програмата на Националната служба за съвети в земеделието е включена и информационна среща в Пловдив на тема „Грижи през вегетацията при млади плододаващи трайни насаждения“. Та ще се проведе на 4 декември с лектори от Института по овощарство в Пловдив.

 

Leave a Comment