Зърнопроизводителите се събират в Пловдив

НАЗ, агросеминарЗърнопроизводителите се събират днес в Пловдив в Новотела за националния семинар „НАЗ (Национална асоциация на зърнопроизводителите) – работим за вас“. Очаква се земеделският министър Димитър Греков да присъства на откриването му.

Семинарът ще е двудневен, а на 30 ноември асоциацията ще проведе редовното си отчетно-изборно събрание, на което ще излъчи нов председател и Управителен съвет.

В семинара ще вземат участие експерти от Министерството на земеделието и храните, които ще развият теми, свързани с Новата селскостопанска политика през следващия програмен период 2014-2020 г. Предвидени са и презентации на представители на фирми, които произвеждат препарати за растителна защита, земеделска техника, семена, торове и други. Утре, 29 ноември, проф. Герт ван Дайк от Университета Вагенинген (Нидерландия) ще разкаже как Холандия се е превърнала в световен лидер в земеделието. В по-късните часове пък Асоциацията на растителнозащитната индустрия в България ще представи проблема с фалшивите и нелегални препарати у нас.

 

 

 

Leave a Comment