Хората са яки, много яки


Две 10-годишни момчета от пазарджишкото село Черногорово намериха и
върнаха портфейл с 300 лева, съобщи БНТ вчера. Въпреки че Иво и Илиян не живеят охолно, нито за миг не се поколебали да вземат парите. През голямото междучасие двете момчета отишли да си купят закуски от близкия магазин, когато до контейнер на земята видели изгубен портфейл.

„Не искахме да вземем парите, не са наши“, обясняват момчетата.

Децата предали потфейла на класната си, която видяла, че в него има 300 лева,
банкови карти и лични документи.

От документите в портфейла учителите разбрали, че той е собственост на
пенсионер от селото и веднага го извикали, за да му го върнат.

„Да, пенсията 300 лева. Тъкмо я бях взел“, споделя изненадан и трогнат Георги Тотков.

Той дал на двете момчета по 10 лева, за да се почерпят.

2 Comments

  1. Лина каза:

    Постиженията на хората, показани в клипчето, са наистина невероятни. Общото между историята и клипа е, че също толкова невероятно звучи в днешно време деца, и то от ромски произход (което не е споменато в материала, но е така), да направят такъв жест и да не се изкушат да приберат парите за себе си. Наистина невероятно и похвално!

  2. спас каза:

    Това видео е много уникално! Показва как хората нямат лимит и винаги може да се постигне непостижимото с много работа! Историйката не знам какво общо има с клипа, но и тя е много трогваща. Този пенсионер сигурно е нещо богат, повечето пенсионери не взимат над 150лв. този 300лв, не мога да повярвам, че държавата се е излъгала да даде толкова много!!! Това клипче също ми напомня на Шри Чинмой и неговите постижения, едно от най-известните е 3т. повдигане с една ръка. Тези хора имат една обща черта, искат да се себенадминат и да направят нещо, което никой друг не е правил! Това е невероятно!

Leave a Comment