Завод за разсади в Пловдив работи за над 300 производители на зеленчуци и цветя

Схемата е проста – носиш семена и ги оставяш на грижите на професионалисти

в завода за разсад - Пловдив

„Решихме, че така е най-правилно – не да отглеждаме разсад и да търсим купувачи, а да предложим на фермерите детски ясли и градина на културите и сортовете, които искат да отглеждат. Производителите ни носят семената, ние се заемаме с всичко останало, за да създадем здрав и силен разсад, готов за засаждане.“  Това обясниха от „Полимекс-София“ и показаха изградения преди 4 години Завод за разсад в източния край на Пловдив. Вече над 300 производители на зеленчуци и цветя ползват професионалните услуги на завода.

В момента дружеството строи  още по-голяма база до „Коматевско шосе“, отново в Пловдив. Предвижда се покритата площ в новия завод да е до 15 декара. Там от догодина фирмата ще предложи и производство на присадки.

Заводът на разсад разполага с автоматизирана линия за точно изсяване на семената от зеленчуци и цвета. Тя е напълно окомплектована – има хомогенизатор на торфените смески, пълначна машина с различни степени на уплътняване на торфа във формите, а също и машина за точно редово изсяване. Именно тази машина дава възможност за работа с различни по размер семена и разсадни форми. „Полимекс-София“ разполага с най-модерната блокова полиетиленова оранжерия с 8 м ширина на шедовете,   според изискванията на съвременните технологии в разсадопроизводството.

Покритието на оранжерията е от двойно стабилизиран полиетилен, даващ възможност за комбинация между пропускливост и дифузия на светлината. Двата слоя са отделени чрез въздушна възглавница със средна дебелина от 30 см. Тя се образува от работата на автоматичната система за надухване. В оранжерията са изградени три автоматични системи за отопление – въздушно (топловъздушен агрегат), вегетативно подово водно (водогреен котел) и вегетативно подово електрическо (контури от електрически отоплителни проводници).

Разсадите са върху хидропоника, храненето им се осигурява от автоматизирана система, която има и контролни функции.

„Полимекс-София“ произвежда  годишно между 20 и 25 милиона корена разсади, като количеството е с постоянен ежегоден ръст. В момента най-активните клиенти са производителите на салати, броколи, карфиол. Най-големите поръчки обаче са на производителите на пипер и домати – оранжерийно и полско производство.

За контакти: с „Полимекс-София“ЕООД:

Тел: 0884 745 678, 032 683 109                                                                                              Георги Христов, тел.: 0887 870 781, 032 683 088                                                                           Адрес: „Цариградско шосе“ № 53, Пловдив, e-mail: info@polymex.com,

13 Comments

  1. Petar Mutakov каза:

    Здравейте,
    моля да ми изпратите ценова листа на сортовете домати и пипер, които предлагате за сезон 2021.

    Благодаря предварително!

    • чолаков рангел каза:

      здравейте,
      имате ли изисквания за количество?
      имате ли шоурум и може ли да се пазарува от него?

  2. Владимир Жеков каза:

    Какво е минималното количество разсад (зелнчуци), което може да се поръча?

  3. МАЯ АНГЕЛОВА каза:

    ЗДРАВЕЙТЕ,ИМАТЕ ЛИ РАЗСАД ЗЕЛЕ И КАКВА Е ЦЕНАТА НА КОРЕН?КАК МОЖЕ ДА ЗАКУПЯ 2000 БР.

  4. saban каза:

    imateli sort domat panekra na firma sidjetae i kakva e senata za broy rasad tryabvami 500broya

  5. ева каза:

    Интересува ме цената на един стрък домати или пипер.

  6. ева каза:

    Интересува ме цената на един стръй домати или пипер.

  7. virginia iordanova каза:

    имате ли разсад за лимониум .ако да може ли цена

    • Веси Христова каза:

      Какви сортове пипер предлагате,и каква е цената на тарелка..Примерно за 4000корена.

  8. йосиф каза:

    Интересуваме цената на тарелка

Leave a Comment