Чартъри до Москва и Белфаст пуска летище Пловдив

Летище Пловдив пуска чартърни полети до Москва и Белфаст, съобщават от аеропорта. Първият чартърен полет  в зимната му програма е от руската столица Москва, съобщава директорът на летището Иван Карнабитов.

Пускат чартъри от Пловдив до Москва и Белфаст

Пускат чартъри от Пловдив до Москва и Белфаст

Чартърът пристига на терминала на 27 декември, за когато има предвидени два полета от Москва на две различни авиокомпании – „Ямал Еърлайнс“ и S7. И двата полета са с един и същи самолет „Еърбъс 320“ с по 180 пътници на борда. Първият каца в 6,45 часа, а вторият – в 12,05 часа. В зависимост от пътникопотока полетите ще се извършват два или три пъти седмично до края на зимния сезон.

Освен до Москва, за зимния период има потвърдена верига до Белфаст веднъж седмично – всяка неделя, а компанията е Jet2. До април полетите до Лондон остават два пъти седмично, като около празниците има 6-7 извънредни полета, а от пролетта полетите стават три пъти седмично, като билетите вече са пуснати в продажба.

Тази зима няма да има полети Пловдив – Франкфурт, но линията ще се възстанови от началото на април.

Летището е напълно готово за работа при зимни условия, както и да посреща допълнителен трафик при необходимост, ако има пренасочване на такъв от София.

Leave a Comment