Благотворителен търг на фотографии събира пари за онкоболни деца

Вторият етап от благотворителната инициатива на сдружение „Кауза“, която набира средства за закупуване на нова апаратура за детското онкологично отделение на Пловдивската болница „Свети Георги“, продължава.

Тази вечер, в 20 часа в зала България на конгресния център на Пловдивски панаир, водещият на благотворителния търг Игор Марковски ще даде старт на наддаването за фотосите, дело на Велислава Каймаканова-Ножарова.

Благотворителен търг на фотографии събира пари за онкоболни деца

Благотворителен търг на фотографии събира пари за онкоболни деца

Пред обектива на известната наша фотографка са застанали много известни българи. На кадрите са запечатани обичани лица от арт-средите и спорта като Кубрат Пулев, Цветана Пиронкова, Христо Стоичков, Джоко Росич, Мариан Вълев, Кирил Ефремов, Койна Русева, Теодора Духовникова, Христо Шопов, Ани Пападопулу.

Благотворителният търг е част от кампанията „Да оставим следи II“ и е под патронажа на председателя на Съюзът на артистите в България Христо Мутафчиев.

Освен за онкоболните деца, тази вечер ще бъдат събрани пари и за ремонт на изгорялата сцена на Драматичен театър Пловдив.
Картината с размери 2х2 метра, която пловдивския художник Васил Стоев е нарисувал специално в подкрепа на театъра.

Работата по платното е започнало още през октомври, направо сред овъглените останки на сцената и беше част от снимките за документалния филм за живота и творчеството на художника.

На събитието тази вечер ще бъде прожектиран и част от документалната лента на режисьора Петко Радилов – „Вибрациите на една нация”.

Leave a Comment