Руски филм „България умира тихо“ ни изкарва жертва на ЕС (видео)

Райчев и СтойчевРуски филм на ИД“Комсомолская правда“, пуснат в мрежата през декември, изкарва България жертва на антируската и проевропейска политика след 10 ноември. Събеседници на Даря Асламова в „България умира тихо“ са журналистите Валери Найденов и Иво Христов, социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, Румен Овчаров, Красимир Каракачанов и други. Те говорят за политиките през прехода, които са докарали страната ни на ръба на съществуването. Припомнят се зимните протести, самозапалванията, милионите емигранти, сделките на кабинета Сакскобургготски с ЕРП-та. Някои от българските мнения, включени в 28-минутния филм, обвиняват САЩ в скрито влияние и енергийни интереси.

Твърди се, че филмът е подготвен и като пропаганда сред демонстрантите в Киев. Внушението е: Вижте какво се случи с България и помислите наистина ли искате да се присъедините към ЕС.

Тези дни бившият председател на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова взе отношение по повод филма. Пред радио „Хоризонт“ тя заяви следното:

„По интернет се разпространява един безобразен филм, наречен „България умира тихо“, с автор журналист от вестник „Комсомолска правда“. Това е филм, в който, за мое много горчиво съжаление, участват и български политици и социолози. Филм, изпълнен с манипулирани факти.

Аз не мога да отрека, че нещата, за които се говори, не са измислени, но те в никакъв случай не се дължат на евроинтеграцията ни. И другото, което е по-грозно, как може българската държава, българското външно министерство, да допусне такъв филм с посланието „Вижте как умира България в прегръдката на Евросъюза“.


 

2 Comments

  1. Никола Барбов каза:

    По мое мнение както винаги истината е някъде по средата. Лошото е, че Българският Народ е този който страда.

  2. Красимир Ангелов каза:

    Видните рубладжии – с най-голям чин в КГБ, най-големите манипулатори които използват опорните точки спуснати от Кремъл.Сега директивата е да излезем от ЕС за да влезем в Евразийската кочина която Путлер иска да ни спретне. Проклети да са и те и поколенията им!Бог да пази България!

Leave a Comment