Митко Пайнера: Огорчен съм!

Ако българите завиждат по-малко и работят повече, ще живеем по-добре
Митко Димитров-Пайнера

Пайнера в „Шоуто на Слави“

„Отказах се от субсидията на „Конкурентноспособност“, защото фирмата ми щеше да стане неконкурентна ако бяхме реализирали проекта“. Това каза в „Шоуто на Слави“ тази вечер собственикът на „Пайнер“ Митко Димитров. Той поясни, че компанията му е кандидатствала за финансиране още през март 2011 г., и тогава е била класирана в резервите. Когато Митко Пайнера е подавал проекта за техническо обновяване, е описал техники, които вече са остарели. „Щяхме да загубим“, категоричен беше бизнесменът. „Значи така“, учуди се Слави.“ А ние си мислехме, че общественото мнение те е принудило да оттеглиш проекта…“ „Не е вярно“, отрече Пайнера и изведнъж се ядоса. „Огорчен съм!“, призна той. Димитров не скри потреса си от залпа срещу чалгата, който прокънтя веднага след като стана ясно, че „Пайнер“ печели проект по европрограма. „Тези европейски субсидии са за българския бизнес. Ние внасяме ежегодна такса в ЕС в размер на 800 милиона и затова парите се полагат на всички фирми, които вече са утвърдени, но искат да се развият технологично“, посочи Димитров. Той уточни, че „Пайнер“ съществува от 1990 г. и досега се е развивала и утвърждавала без да получи и един лев държавна помощ. „Чалгата е народна музика, която се харесва на хората. Който плюе чалгата, той плюе народа. Знаем, че не правим висша култура, но сме пазарни“, обобщи бизнесменът. И допълни, че му се иска да види повече хора, които се трудят на бюро или въобще на работното си място. Хора, които се развиват с упоритост, трудолюбие и талант, а не такива, които завиждат и са готови да се нахвърлят срещу всеки успял бизнесмен. „Научих, че над 2 милиона млади българи са напуснали страната и ми стана тъжно“, призна Митко Пайнера. „Ние можем да си вдигнем стандарта, ако всеки се хване да работи, вместо да го е яд на успелите“, смята той. „Това исках да кажа на българите, затова дойдох в телевизията“, поясни машинният инженер.

2 Comments

  1. или... каза:

    Много са причините, поради които толкова млади хора са напуснали страната, едва ли основната причина е чалгата. Аз също не съм привърженик на тази музика, но не мисля, че трябва да се говори по този начин и на всяка цена всичко да се отрича. Факт е, че много млади хора (и не само от „нисшето съсловие’) я слушат. От друга страна има и други заведения, в които не се слуша такава музика, и те също си имат своите посетители. Въпрос на вкус и на личен избор.

  2. tra la la каза:

    Тоя луд ли е ??? Те 2 милиона за избягали заради неговата тъпа и просташка музика, където кара хората да се отдават на ниските витални удоволствия. България стана цигънска държава и благодарение на Пайнер. Проклет е деня в който тази фирма се създаде и тази музика започна да се разпространява. И кой реално я слуша ? Все хора от нисшето съсловие.

Leave a Comment