Изгоря офис на Бареков в Стара Загора

Тази нощ към 2 часа пламна офисът на „България без цензура“ на Николай Бареков в Стара Загора. Той е в градската градина, съобщи агенция БГНЕС.

Офисът бе открит преди дни от Бареков.

За кратко огънят е обхвНиколай Барекованал целия офис и го е изпепелил до основи. Противопожарните автомобили не успели да спасят постройката.

Причините за пожара се изясняват. Първоначалната преценка на полиция е, че е станало късо съединение, което е предизвикало пламъците. Ще се проверява и версията за умишлен палеж.

Николай Бареков обаче смята, че става въпрос именно за злоумишлен пожар. Той казва следното: „В офиса работеха юрист и доброволци, които помагаха безвъзмездно на изпаднали в беда хора. Това се прави за първи път в страната и закономерно предизвиква злобата и завистта на конкурентните партии.“

„Още преди Коледа започнаха провокациите от недоброжелатели, които се опитаха да предизвикат дебат за мястото на приемната, твърдейки, че им пречи в парка. Тепърва ще се установи дали инцидентът е политическо посегателство и провокация. Сега ще се търси ново помещение, където да се настани приемната на движението и доброволците към него“, допълнва той.

Бареков обвини полицията и пожарната, че „не са си свършили работата и със своето бездействие са позволили нашият офис в Стара Загора да изгори до основи“. Те не са направили експертизи, нито са прегледали записите от охранителните камери наоколо, но побързаха да излязат с твърдението, че не се касае за умишлен палеж, каза още той.

Leave a Comment