Винпром „Карнобат“ – младши се предал на МВР, което го издирваше заради ДДС

Ветко Арабаджиев /вдясно/ и Митю Стайков на сватбата на децата си

В. Арабаджиев /вдясно/ и Митю Стайков на сватбата на децата си в края на 2011 г.

Заподозреният в  ДДС-афера Стайко Стайков се е предал в МВР доброволно, съобщи късно снощи БТА. Стайков бе издирван от полицията почти 2 месеца, като през това време се е намирал в далечна европейска столица. Той е син на собственика на „СИС индустрис“ Миню Стайков и зет на пловдивския бизнесмен и собственик на Захарен комбинат Пловдив Ветко Арабаджиев.

Стайков е задържан под стража за 72 часа, съобщава прокурорът Светлозар Костов.

Той беше обявен за общодържавно издирване в средата на декември по време на операция „Захарно петле“. Тогава министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обясни, че тя е насочена срещу организирана престъпна група за внос на захарни продукти, предназначени предимно за големите производители на захарни изделия и на алкохолни напитки.

В хода на акцията Цветанов се оплака от изтичане на информация, станало чрез магистрат. Бяха задържани трима, на които са повдигнати обвинения, но името на Стайков не беше споменато.  Дейността на групата е осъществявана чрез система от търговски дружества по схемата буфери – липсващи търговци – брокери, извършващи търговия със захар, обясни тогава МВР.

 

за 72 часа под стража, повдигнати обвинения? – той е част от престъпна група за данъчни престъпления…предал се е в специализираната прокуратура вчера със защитник…след като разбрал, че е издирван…Не потвърждавам версии за договаряне под масата…Пребивавал в далечна европейска столица

Leave a Comment