Ректорът проф. Иван Илчев сезира прокуратурата за новите окупатори

СУ - втора окупацияАкадемичният съвет на Софийския университет е дал „зелена светлина“ на ректора проф. Иван Илчев да предприеме необходимите действия, за да се възстанови нормалния живот в Алма Матер. Проф. Илчев обяви, че утре ще сезира прокуратурата за студентите, които от петък през нощта окупираха университета. Най-важната причина за това е, че от утре започва изпитната сесия за 14 000 студенти, повечето от които са пристигат в столицата от провинцията.

Зам.-ректорът Милена Стефанова обясни пред Нова телевизия, че няма условия за провеждане на изпитите в други сгради на университета. Тя посочи, че новата окупация ще попречи за изпълнението на обществени поръчки, за превеждане на заплати на преподавателите и други обичайни дейности.

В отговор студентите приканиха чрез социалната мрежа всички, които подкрепят каузата им, да ги подкрепят. Тази вечер традиционният протест се премести пред Софийския университет.

Според проучване на „Галъп интернешънъл“ 40 % от гражданите подкрепят повторната окупация, но отново 40 % не я подкрепят.

Leave a Comment