Момиче с проект за пчели майки спечели 7000 лв. от община Пловдив

Невена Начева успя на четвъртия път да спечели голямата награда
Невена Начева

Невена Начева получи чек за 7000 лева

Невена Начева спечели конкурса на община Пловдив „Най-добър млад предприемач“ с проект за модерна технология за създаване на пчелни майки. Големият приз бе съпроводен с чек за 7000 лева от общината, с помощта на който проектът да се превърне в реалност. Наградата бе връчена на момичето от зам.-кмета с ресор „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков. Той ѝ пожела успех в създаването на пчелните майки, с които ще бъде опазена популацията на полезните насекоми. Пловдив е и единственият град в България, в който е издигнат паметник на пчелата.

Невена Начева сподели, че участва в конкурса „Най-добър млад предприемач“ за четвърти път, а проектите ѝ винаги са били в областта на пчеларството. „Започнах с 30 лева преди няколко години, когато реших да работя в сферата на пчеларството и така до днес успешно отглеждаме пчели“, сподели щастливата победителка. Тя поздрави останалите участници в надпреварата и ги посъветва да бъдат упорити и да вярват, че ще успеят.

Конкурсът се провежда за 5-та година.

Втората награда и 4 000 лева отидоха при Ирина Живкова с проекта си за създаване на училищен интернет дневник, който да е достъпен за родителите. Двете трети места и суми от по 2 000 лева бяха присъдени на Даниела Гозманова с идея за разкриване на магазин за продажба на здравословни храни и Анелия Манова с бизнес план за създаване на развъдник за свещени бирмански котки. За участие в конкурса бизнес планове представиха 32 кандидати на възраст между 19 и 34 години.

Leave a Comment