Бирник обяви за продан расов кон с благ характер

Расов кон

Този Холщайнер в Плевен бе наречен Кон за милиони

Жребецът от база Войводиново се търгува за 6720 лева

Кон с име Мирабо е описан за продажба от помощник частен съдебен изпълнител  Поля Сакутова. От характеристиката на животното се разбира, че става въпрос за расов жребец с шоколадов цвят, порода Холщайнер  и с ясно потекло. Майка му е Голдън Гърл, а баща му със също име Мирабо.

Конят е роден на 5 юни 2007 г. и е в много добро физическо състояние. Темпераментът му е нормален, без особености, се казва в съобщението. Жребецът се поддава на дресировка и обяздване. Според общите описания на породата, холщайнерите са с превъзходен нрав и сговорчиви, когато им се подаде команда.

Стопанинът на коня Атанас Ташков е задлъжнял, а след образувано изпълнително дело, експерт по конете – вещо лице, е оценил пазарната стойност на жребеца. В момента тя е 6720 лева. Преди няколко месеца е била по-висока, но на обявената тогава публична продан не са се явили кандидати.

Мирабо се намира в конната база на Войводиново и може да бъде оглеждан всеки ден между 16 и 18 часа до 3 март в яслата, където се намира.

Холщайнер е великолепна порода, отзоваха се специалисти от конен клуб. Цената на коня обаче зависи най-вече от потеклото му, защото кръвта вода не става. От голямо значение е и кондицията на Мирабо. Този жребец вече е на възраст, от която си личи ще стане ли от него състезател или не. По принцип спортната дейност при жребците продължава докато навършат 20 години.

Обяви в сайтове показаха, че обичайната цена на коне от тази порода и на тази възраст е 6-10 хиляди евро.

Leave a Comment