Агнешко месо ще изнася страната ни за Катар

Министърът на икономиката Драгомир Стойнев се срещна със шейх Ахмад бин Джасим ал Тани, министър на икономиката и търговията на Катар, информират от Министерството на икономиката и енергетиката. Очаква се в близко бъдеще да бъде подписан Меморандум за създаване на съвместна инвестиционна компания в областта на животновъдството, с който ще стартира износът на агнешко месо от България за Катар.

Агнешко месо ще изнася страната ни за Катар

Агнешко месо ще изнася страната ни за Катар

Общ Инвестиционен фонд между България и Катар ще стимулира и подпомага развитието и на агробизнеса в България, стана ясно на проведена среща между министърът на икономиката Драгомир Стойнев и премиерът на Държавата Катар и министър на вътрешните работи Н.Пр. шейх Абдулах бин Насер бин Кхалифа Ал Тани. Премиерът на Държавата Катар увери, че катарската страна ще се запознае подробно с всички взаимоизгодни за двете държави проекти и ще съдейства за тяхната реализация.

Драгомир Стойнев обяви пред катарската страна и предстоящото откриване на Служба по търговско-икономическите въпроси към Посолството на Република България в Доха, която да съдейства за успешното реализиране на всички наши общи икономически и инвестиционни проекти. Работата на Смесена комисия за икономическо и търговско сътрудничество ще допринесе за увеличаване и на стокообмена между България и Държавата Катар чрез включване на нови продукти с износен потенциал.

Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на откриването на втората сесия на българо-катарската Смесена комисия в град Доха, Катар. Сред стоките, които страната ни може да предложи за катарския пазар, са: агнешко, овче и пилешко месо, зърнени храни, минерална вода, закваски за млечни изделия. Разгледани бяха възможностите за сътрудничество със страната от Близкия изток в областта на търговията и инвестициите и земеделието.

Leave a Comment