Уволниха зам.-директора на агенция „Митници“ Румен Данев

Зам.-директорът на агенция “Митници“ Румен Данев е уволнен, потвърди в кулоарите на Народното събрание министър-председателят Пламен Орешарски. Данев, чийто ресор е „Митническо разузнаване и разследване и последващ контрол“, беше назначен на 9 януари като втори заместник на изпълнителния директор Павел Тонев.

Румен Данев

Румен Данев

Попитан за причината премиерът отговори само, че е информацията, която имал, била „неблагоприятна“ за Данев, пише БТА. За повече въпроси той препрати към ресорните му началници.

През почивните дни предишният директор на агенцията Ваньо Танов пряко разкритикува кадровата политика във ведомството с думите „в митниците се назначават готови хайдути“. Той допълни, че зад новите назначения, които предстоят на началнически постове, стоят папки с тяхното минало. От тях трябва да те е страх, защото познават много добре материята, каза Танов.

През уикенда премиерът Орешарски разкритикува работата на агенция „Митници“ заради събрани с 320 млн. лв. по-малко приходи през 2013 г., но това няма връзка с работата на Румен Данев.

Leave a Comment