Финално обсъждане на стратегиите за земеделието в Споразумението за партньорство с ЕК

НДК

Последното обсъждане на Стратегията ще е в зала 6 на НДК

От 13 ч. на 26 февруари в зала 6 на Националния дворец на културата ще се проведе финалното публично обсъждане на Споразумението за партньорство на Република България с Европейската комисия за програмния период 2014-2020 г, съобщиха от пресцентъра на правителството. Споразумение за партньорство е националният стратегически документ, очертаващ рамката за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България през следващия програмен период.

Това е документът, в който се определя стратегията на държавата-членка и нейните приоритети за изпълнение на Кохезионната политика на ЕС, Общата селскостопанска политика (ОСП) и Общата политика в областта на рибарството. Събитието е заключителният етап на проведените втори обществени консултации по текста на Споразумението за партньорство.

За участие в събитието са поканени представители на администрацията на Президента, Народното събрание, посланици и дипломати от държавите-членки на ЕС, Представителството на ЕК в България, държавната администрация, регионалните съвети за развитие в районите от ниво 2, национално представителните организации на работодателите, на работниците и служителите, на гражданите в неравностойно положение, Националното сдружение на общините в Република България, академичната общност, неправителствени организации, медии и др. Предвид че прозрачността е водеща при разработването на Споразумението за партньорство, събитието е отворено за участие на всички заинтересовани страни и партньори.

Leave a Comment