Енимехмедов: ДПС извърши кражби и лъжи, а Борисов сваля шапка на Доган. Как да го разбирам?

В писмо от ареста нападателят пита: „Дали на Левски би му харесало случващото се у нас?“
Октай Енимехмедов

Съдиите оставиха Октай в ареста

Писмо на Октай Енимехмедов, написано от ареста прочете снощи в „Шоуто на Слави“ братът на нападателя на Ахмед Доган – Метин. То е адресирано до предаването и в него 25-годишният студент казва: „Симпатизирам на Левски, Раковски, капитан Петко войвода и на всички онези храбри мъже, милеещи за своята родина. Не знам колко от вас са се замисляли, но аз често си задавам въпроса: Дали на Левски би му харесало случващото се в България, ако имаше възможност дори и за миг да погледне през паметта на страната ни? Но това е друга тема на разговор.“

Октай обяснява защо е решил да насочи газов пистолет на Осмата конференция на ДПС с разочарованието си към партията и лидера ѝ.

„В последно време с това негово насаждане на омраза и паника между българи и турци стана още по-ясно, че всичко, което се случва около ДПС, е изцяло в интерес на една-единствена фигура и неговото обкръжение. Много лъжи се изрекоха и много кражби се извършиха от тяхна страна, но за съжаление държавата нищо не прави по въпроса“, пише Енимехмедов.

Той не може да разбере отношението на премиера Бойко Борисов и думите му, че „шапка му свалял на Доган“ за това, че бил

Метин Енимехмедов

Метин Енимехмедов, който спечели ферари през 2007 г. в „Шоуто на Слави“, прочете писмото на брат си от ареста снощи

много добър политик“.

„Това не го разбирам – защо този човек е наричан добър политик, след като е нанесъл такива поражения на страната и държавата в нея?!“, признава  младежът с дефектния пистолет.

Енимехмедов  осъжда и действията на делегатите на конференцията, които му нанесоха побой. „Предполагам голяма част от вас видяха начина, по който ме налагаха и ритаха делегатите на ДПС, и то след като аз лично изхвърлих пистолета и не им оказах ни най-малка съпротива, те продължаваха да ме ритат с токовете си. С това те оправдаха моите очаквания, че не са нищо повече от шепа страхливци, доверили се на един доносник“, смята Октай.

Според него това е истинското лице на голяма част от действащите фигури в ДПС. Той обаче изразява надеждата си, че в партията има млади и свободно мислещи хора, които в най-скоро време ще кажат „Не“ на Доган и неговата политика.

„Аз съм мюсюлманин, продължава в писмото си Октай, и като такъв съм възпитаван да бъда добър към хората, да се отнасям добре с животните, да уважавам по-възрастните от мен, да се образовам и т. н. Но и аз, като всички хора по света, не съм безгрешен. Сигурно имам много грехове, за които се надявам Господ да ми прости. Научил съм се кое е най-важното за един мъж в този живот – достойнство и чест.

И сега, ако ме питате, защо след като ми засече пистолета, не съм ударил една плесница на Доган, ще ви кажа, че преди всичко един мъж трябва да уважава своя противник според качествата му и да не го унижава пред хората му“, казва още Октай в отвореното си писмо. В предаването Метин Енимехмедов обясни, че брат му не е луд, а смята, че му е писнало. „Бях на участие в деня на нападението, разбрах за това от медиите”, разказа Метин.

В края на миналия месец Софийският градски съд остави окончателно в ареста Октай Енимехмедов. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство.  Според магистратите извършеното от него деяние е с повишена обществена опасност, а по делото към момента са събрани достатъчно доказателства.

 

 

Leave a Comment