1/3 от работещите искат оставка на правителството и предсрочни избори

Близо 1/3 от работещите българи искат незабавна оставка на правителството и провеждането на предсрочни избори заедно с евроизборите през месец май. Това показва изследване на КНСБ, проведено в края на януари сред 1000 души, сред които и работодатели.

1/3 от работещите българи искат оставката на кабинета и предсрочни избори

1/3 от работещите българи искат оставката на кабинета и предсрочни избори

Според изследването все повече българи одобряват протестите като форма на борба с бедността, но намаляват очакванията, че те ще са успешни.

Вариантът с оставката на кабинета и предсрочните изори се подкрепя най-много от младежите до 29 години, работещите, със средно образование, и жителите на малките градове.

За пълен мандат на управляващите се обявяват най-вече хората в предпенсионна възраст, жителите на селата и етническите турци. Изследването показва още, че политиката „антибедност“ на кабинета не е усетена от най-бедните у нас и едва 11,5% от тази група одобряват правителството.

Колкото до мерките, предложени от КНСБ, най-голяма подкрепа има за гарантиране на навременното изплащане на заплатите. Около 1/3 от анкетираните хора смятат, че стойността на минималната работна заплата трябва да се между 450-500 лева, а 8% са против съществуването й.

Данните показват още, че 3/4 от работодателите подкрепят напълно или частично криминализирането на укриването на осигуровки.

Leave a Comment