Руският сериал за Ванга тръгва по БНТ

БНТ пуска руският сериал за Ванга. 12-серийната лента влезе в топ 5 на на-гледаните тв саги за 2013 г. в страната на Владимир Путин. Продукцията, в която играят себе си съветникът на Борис Елцин – Сергей Медведев и шефът на Международната федерация по шахмат Кирсан Илюмжинов, ще се завърти в родния ефир на 19 март от 21 часа, съобщава „Стандарт“.

Руският сериал за Ванга тръгва по БНТ

Руският сериал за Ванга тръгва по БНТ

Двамата често говорят за срещите си с петричката пророчица. Биографичният игрален филм ще се появи у нас половин година след почти едновременната си премиера в Украйна, Русия и Беларус през септември 2013.

Сериалът „Вангелия“ разказва за живота на ясновидката от детството й до последния й ден през 1996 г., за първата й любов Димитър и за друг Димитър, за когото след това се омъжва, за срещите й с Хитлер и Борис III.

В мистичната сага зрителите ще видят бурята, която отнася малката Ванга, след което тя губи зрението си и започва да вижда. Първата серия започва със сбъдване на едно нейно предсказание за Курск, който ще потъне под вода и целият свят ще го оплаква. Години преди злополучната драма с подводницата никой не разбира за какво говори Ванга.

Ролята на възрастната ясновидка е поверена на руската актриса Елена Яковлева, за която в родината й казват, че няма роля, която не може да изиграе. Излъчването на тв сагата в Русия предизвика доста коментари. Заснемането й също бе обгърнато от немалко мистерии.

Актьори от Москва припомняха, че приживе Ванга не е разрешавала да се снима филм за нея. Затова и доста актриси отказали от суеверие поканата на режисьора на филма Сергей Борчуков да изиграят Ванга. Една от дамите, които склонили, паднала и си счупила двете ръце броени часове, преди да подпише контракта.

Част от снимките на филма са правени край Рупите. В лентата участват с малки роли и български актьори.

1 Comment

    Leave a Comment