Вятърът ще отслабва постепенно, а температурите ще се повишат

Днес облачността ще е променлива, намаляваща в следобедните часове до предимно слънчево време. В Тракия вятърът от запад-северозапад ще отслабне, а привечер и в Дунавската равнина. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, в София около 16°, прогнозира НИМХ при БАН.

Вятърът ще отслабва постепенно, а температурите ще се повишат

Вятърът ще отслабва постепенно, а температурите ще се повишат

Над Черноморието облачността ще е променлива, по значителна към обяд, но превалявания са малко вероятни. Вятърът ще отслабне и ще е до умерен от западната четвърт. Максимални температури : 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, а температурата на морската вода е 6°-7°.

В планините облачността ще е променлива, без валежи. Ще продължи да духа умерен и силен, в Стара планина временно и бурен вятър от северозапад. Ще се затопли и дневната температура на височина 1200м.н.в ще е около 9°, а на 2000м около 2°.

Жълт код заради силен вятър е обявен в 9 области в страната, предупреждава на сайта си НИМХ – БАН. Причината е силен до бурен запад-северозападен вятър със скорост 13-18 м/сек и пориви до 20-22 м/сек.

Жълт код е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Търговище. Привечер вятърът ще отслабне. За останалата част от страната не са прогнозирани потенциално опасни метеорологични явления.

Leave a Comment