Седмият епизод на „Междузвездни войни“ излиза по кината в края на 2015

Очаква се в него да се завърнат Харисън Форд – капитан Соло и Кари Фишър като принцеса Леа
А Йода няма да го видим в седмия, уви

А Йода няма да го видим в седмия, уви

Седмият епизод на „Междузвездни войни“ ще влезе в кината на 18 декември 2015 г. Тази дългоочаквана новина е от сигурен източник – сподели я самият Боб Айгър, изпълнителен директор на „Уолт Дисни“, предаде „Ройтерс“, цитирана от „Дневник“.

Действието ще се развива 30 години след събитията от „Епизод VI: Завръщането на джедаите“. „Завръщането на джедаите“ бе третият филм от оригиналната трилогия „Междузвездни войни“, излязла между 1977 и 1983 г. Войните са „в една далечна, далечна галактика“ в миналото.

Кой ще участва в силно желания от милионите фенове седми епизод, е тайна. Айгър споменава със сигурност R2D2, но дори и Трипио е под въпрос. На официалния сайт на Star wars се съобщава, че филмът ще включва „трио нови млади главни герои заедно с някои много познати лица“. Снимките му ще започнат през май в известното лондонско студио Pinewood.

Носят се слухове, че капитан Соло (Харисън Форд) и принцеса Леа (Кари Фишър) също ще участват. Списание „Трейд“ писа, че сред новите лица, които вероятно ще се включат, е носителката на „Оскар“ Лупита Ньонго и актьорът от сериала „Момичета“ (Girls) Адам Драйвър.

„Междузвездни войни“ на Джордж Лукас и шестте филма от сагата спечелиха над 4.4 млрд. долара в световния боксофис след излизането на първия филм през 1977 г. Под това име са създадени анимационни филми, електронни игри, милиони светлинни мечове, шлемове на Дарт Вейдър, космически ракети и прочие предмети и техники от филма.

„Дисни“ откупи фирмата създадел  „Лукасфилм“ за 4.05 млрд долара през 2012 г. и обяви, че ще издаде три нови филма – продължения на популярната научнофантастична история.

Leave a Comment