Продават за 10 млн. лв. недостроен комплекс срещу Мебелна къща в Пловдив

По проект жилищно-търговските сгради трябва да достигнат 22 етажа височина, инвеститор е столичната „Глобъл Лизинг“

недостроен комплекс в ПловдивЗа почти 10 милиона лева е обявен на първа публична продан недостроен жилищно-търговски комплекс срещу мебелна къща в Пловдив („Асеновградско шосе“ 4). Собственик е столичната инвестиционна фирма „Глобъл Лизинг Консулт Енд Практисис“ЕООД, а частният съдебен изпълнител е Петко Илиев, когото преди по-малко от два месеца неизвестни заплашиха с бомба в офиса. Обявената публична продан е най-значителната като начална цена през 2014 г. – 9 960 000 лева.

Имотът е съставен от шест секции, най-високата (секция А) е с утвърден проект за достигане на 22 етажа. Останалите секции са по-ниски. Партерите са обособени като магазини, а етажите нагоре като жилищни. Общата разгърната застроена площ според обявата е 27 798.14 кв. метра. Подземието е със 171 паркоместа, като отделно от тях на кота 0.00 са предвидени още 105 места за автомобили.

Собственик на „Глобъл Лизинг Консулт Енд Практисис“ЕООД е Румен Бинев. Дружеството не е публикувало финансов отчет нито за 2012 г., нито за 2013. Според последния от 2011 г. приходите са били 392 000, а разходите 1 127 000. Загубите от предишни години са над 3.8 млн. лв., а през 2011 са се увеличили с още 4.641 млн. За инвестицията в Пловдив фирмата е получила огромен заем от Българската банка за развитие, заради който имотът е обявен на публична продан. Общите задължения към финансови предприятия на компанията са 9.945 млн. лв., се вижда още от финансовия отчет. Любопитно е, че в „Глобъл Лизинг Консулт Енд Практисис“ЕООД не работи никой, освен собственикът.

През септември м.г. недостроените сгради и земята бяха обявени в комплект за продан за 12.6 млн. лв. от същия частен съдебен изпълнител. От 23 април до 23 май ще се приемат оферти, а на 26 май ще бъде обявен купувачът, ако има такъв.

АгроПловдив потърси за повече информация Румен Бинев, но от офиса в София съобщиха, че той е извън столицата и отказаха да предоставят негов мобилен телефон.

 

 

Leave a Comment