Бойко Борисов посвири на китара, след като повиши тон по бТВ

Искаме незабавно да падне този кабинет, да си заминат и да има избори две в едно, заяви лидерът на ГЕРБ

От политическо, интервюто с Бойко Борисов в „Нека говорят“ по бТВ се превърна в забавно и завърши весело тази вечер. В началото на разговора лидерът на ГЕРБ приемаше въпросите на водещата Жени Марчева така, все едно му ги задава политически опонент.

Бойко-БорисовОще в началото на интервюто, Борисов прецени като враждебна забележката на Марчева, че при откриването на спортната зала в Благоевград, е говорил на децата за управлението на Орешарски. „Признайте си, че това не беше аудиторията, пред която трябваше …“, опита да изкаже мнение водещата. В типичния си стил на готов за битки, Борисов тутакси я попита защо пък да не каже на децата до 8-ми клас какво ги чака в бъдеще, когато точно те трябва да връщат заемите, които сегашният кабинет взема.

На въпрос на читател, цитиран от Марчева, „защо Борисов не ходи в парламента, за да работи“, бившият премиер заяви с патос, че напротив, всеки ден ходи в парламента. Но „ние не сме длъжни да правим кворума на едно пагубно за страната правителство“. „Искаме незабавно да падне този кабинет, да си заминат и да има избори две в едно“, формулира ясно целта на ГЕРБ Борисов. И добави, че депутатите от неговата партия ще пречат по всеки възможен начин в Народното събрание.

„Учудих се, че цели десет работни комисии има в парламента“, отбеляза Жени Марчева и изброи три от тях – за Авиоотряд 28, за Мишо Бирата, за Бисер Петното. „Да“, потвърди Борисов. И няма нито една за Лясковец, за Хохегер, за скъпата ограда на границата. Той допълни, че ще е доволен да приключат разследванията срещу неговото управление, за да се докаже, че обвиненията са несъстоятелни.

Бойко Борисов даде нулева оценка на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, а за министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев каза, че е добър офицер. „ГЕРБ е ковачница на кадри“, вметна при забележката за напусналите партията. И сравни прехвърлянето на отделни хора в други политически сили като да напуснеш Реал Мадрид и да се запишеш в Левски.

За Пламен Орешарски отбеляза, че не са го поканили нито във Франция, нито в Германия, но е успял да открие първия български ресторант във Виетнам.

По повод енергетиката, лидерът на ГЕРБ заяви, че неговото управление е поело от правителството на Сергей Станишев огромни дългове – 1.5 млрд. за АЕЦ „Белене“, 1 милиард за „Цанков камък“ и 2.5 млрд. задължения на НЕК. След напускането на властта, партията му оставила НЕК само със 100 млн. дългове. При забележката на Жени Марчева, че разрастването на ВЕИ е станало именно по време на неговия мандат, Борисов веднага попита: „А при кого беше гласуван законът за ВЕИ?“ „При предишното правителство“, отговори водещата. „Ние трябваше да спазваме закона. Това, което успяхме да направим е да намалим два пъти цената на изкупуване на тока от ВЕИ.“ „Орешарски надроби тази попара, нека сега да си я сърба“, добави той.

„Утре в 15 часа ще изпратя група от 15-20 човека в икономическото министерство, за да разберем колко точно са задълженията на НЕК, защото това не е плод-зеленчук, не е ресторант във Виетнам“, информира бившият премиер. Той допълни, че министерството е задължено да даде данни за това.

Тонът на Борисов се смекчи, когато бе пуснат видеозапис с три дами от ГЕРБ, които се изказаха ласкаво за него. Това бяха Цецка Цачева, Лиляна Павлова и Йорданка Фандъкова. Те го разкриха като силно състрадателен и едновременно с това забавен и внимателен лидер, който умее да запали хората с идеите си. Стана ясно, че знае много вицове и свири на китара.

„Спите ли по-спокойно откакто не  сте премиер“, бе следващия въпрос. „Не“, отговори председателят. „Притеснявам се, че страната така ще се срине, както при Жан Виденов.“

 

Предупредена от предварителния запис, водещата се бе подготвила с китара. Тя помоли Бойко Борисов да посвири малко, а той взе да се назландисва. „Няма да боли“, обеща му Марчева. „Утре вестниците само това ще пишат“, мотивира отказа си лидерът на ГЕРБ. „Пука ли ви“, откровено го попита тя. „Не ми пука, ама вие имате мъж, деца …“ Накрая Борисов все пак взе китарата и изсвири нещо късо. Хареса му и попита дали има акордеон и кларинет, за да продължи. Но предаването бе към края си и водещата го отряза с „Друг път“.

Leave a Comment