Ансамбъл „Тракия” с празничен концерт тази вечер

Тази вечер от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов“ ансамбъл „Тракия“ ще представи празничения си концерт – „Хубав ден Великден, още по-хубав Гергьовден“.

Ансамбъл „Тракия” с празничен концерт тази вечер

Ансамбъл „Тракия” с празничен концерт тази вечер

В същия час литературният салон „SPIRT & SPIRIT“ в клуб „Петното на Роршах“ ще представи предизвикателния български роман на Ружа Лазарова „Дълбоко в деколтето“. Първоначално романът е писан в оригинал на френски.

Според критиците “Дълбоко е деколтето” е нежна и интелигентна книга, която през нетрадиционната гледна точка описва как едно красиво, но комплексирано момиче идва в големия град, губи се сред улиците и студенината му, но неизбежно открива и чара и красотата му. Жул и Жак – двете женски гърди – са герои със собствени, доста мъжествени характери, силни и слаби страни, които се развиват успоредно със своята собственичка – и далеч не само във физически смисъл. Те четат, спорят, мечтаят, вълнуват се от физическото, разиват връзка помежду си, която Лазарова описва с огромно въображение и оригинални сюжетни решения.

Пречупвайки света през техния “поглед”, тя показва и недъзите, и предимствата на съвременния начин на живот – от университета до работата в офис, това модерно проклятие.

Leave a Comment